A honlapunkon található szakmai anyagok elolvasása nem helyettesíti a siklóernyős tanfolyam elvégzését! A fordításokat az eredeti cikk kiadójának írásos engedélyével tesszük közzé. Másolásuk, más formában való megjelentetésük csak a szerző, a kiadó és a fordító engedélyével jogszerű. Az albumokban található képeket használd nyugodtan, de mindig tüntesd fel a forrást. Az írások, fordítások tartalmáért felelősséget nem vállalunk. Építő jellegű kritikádat, észrevételeidet örömmel fogadjuk.

Adó 1% felajánlás!

Ha hasznosnak találtátok, támogassátok a honlapunkat az adótok 1%-ával!

Teljesítmény adataink 2012.-2018.

A Felhőút Sportrepülő Egyesület

2012.-2018. évi repülési teljesítmény adatai:

 

Megjegyzések:

Az egyesület a megfigyelt időszakban 60-80 közötti taglétszámmal működött.

A tagság kb. 20%-a jellemzően inaktív, nem végez repülési tevékenységet.

A tagjaink között évről évre növekszik a PPG pilóták aránya, jelenleg már 2/3-os többségben vannak.

A tagság egy része nem közöl adatokat, az ő teljesítményüket becsléssel vesszük számításba.

Az adatok kerekített értékek.

 

A drónok lehetséges szerepe a siklóernyőzésben

Szabó Péter

A DRÓNOK LEHETSÉGES SZEREPE A SIKLÓERNYŐZÉSBEN

2018.12.24.

 

Egy nyugdíjas mérnök repülőtársam és barátom drónokról szóló előadása után, még napokig beszélgettünk vele a kérdésről. A lehetőségek szinte végtelenek. A drón a mai világunk egyik legdinamikusabban fejlődő, forradalmi, technikája. Lépten, nyomon beleütközünk a témába, rengeteg fejlesztő csapat dolgozik az ügyön, és egyre inkább a hétköznapi életünk részévé is válik. A hardver viszonylag egyszerű és olcsó, sokak számára hozzáférhető, ez is segíti a rohamos elterjedését.

Ahogy elkezdődöt ...

AHOGY ELKEZDŐDÖTT …

30 éve kezdtem siklóernyőzni,

avagy

a gödöllői siklóernyőzés kezdetei

1988.-2018.

 

10 éve történt

2008 november 28-án délelőtt kaptam a telefonhívást, hogy Afrikába kellene mennem légi videózni, vállalom-e? De, gyorsan döntsek, mert ma van a vízumügyintézés utolsó napja. Én általában jól meggondolom, mielőtt fontos döntéseket hozok, de most nem ezt tettem. Félórányi gondolkodás után egy telefon Gál Szabó Andrásnak, a főszervezőnek, és már mentem is igazolvány fényképeket készíttetni, hogy még aznap délután bevigyem Pestre az útlevelemet...

A nyaki gerinc karbantartása

Testi-lelki egészségünk kulcseleme a gerincünk. Egy görbe vagy púpos hátú ember szánakozást kelt embertársaiban, míg egy szálfaegyenes ember tiszteletet ébreszt, hisz első pillantásra látszik, ő egy becsületes, GERINCES ember. Sajnos, mi már kevés kivétellel mindent elkövettünk azért, hogy tönkretegyük tartóoszlopunk.

A féloldalas csukódás 1. rész

 

A teljes cikk tartalma: A féloldalas csukódás okai, megelőzése, kupola reakciói csukódásban, csukódás fajtái, pilóta tennivalói, befűződés, teszteredmények, gyakorlás módja... Alapos ismertető a DHV-tól, képekkel és videókkal, két részben

Syndicate content
Clicky Web Analytics