Felhőút Sportrepülő Egyesület rövid bemutatkozása + Alapszabályunk

FELHŐÚT SPORTREPÜLŐ EGYESÜLET

 

Gödöllői székhelyű egyesületünk 2003-ban alakult, de jó néhány gödöllői tagunk - a jogelődök révén - a múlt évezred 80-as évei óta repül együtt. (Egyesületünk múltjáról: itt)

A Felhőút - 80-90 fő körüli taglétszámával - az ország legnagyobb siklóernyős egyesületei közé tartozik. Tagja vagyunk a Magyar Repülő Szövetségnek (MRSz), a Szabad Repülők Szövetségének (HFFA), a Siklórepülő Szövetségnek (SIRESZ) és a Motoros Könnyűrepülő Szövetségnek (MKSSz). Repülnek nálunk 18-tól 60 éves korig nők és férfiak egyaránt.

Szakterületünk a gyalogos siklóernyőzés (PG), és a segédmotoros siklóernyőzés (PPG - Trike). A siklóernyő és annak segédmotoros változata a leggyorsabban megtanulható, a legegyszerűbben és legolcsóbban üzemeltethető, és a legbiztonságosabb (dinamikus repülési elvű) repülőeszköz. Ezek az eszközök nagy önállóság, függetlenség és rugalmasság mellett biztosítják a repülés örömét az erre vágyók számára, ezáltal kiváló hobbi repülőeszközök.

Alapfokú, haladó és speciális tanfolyamokat, valamint továbbképzéseket tartunk, jellemzően kiscsoportokban vagy egyénileg, ahol tapasztalt oktatók segítségével lehet elsajátítani a siklóernyős repülés tudnivalóit az alapoktól akár a versenyzői / oktatói szintig. Segítünk tagjaink számára a felszerelések beszerzésében, majd segítséget nyújtunk az üzemeltetéshez. Biztosítjuk tagjaink számára a repülés kötelező jogi feltételeit, és szervezzük a közös repüléseket. Hegyi-, csörlős-, és segédmotoros túra-repüléseket is végzünk. Versenyeket, találkozókat, hazai és külföldi közös repüléseket szervezünk.

Tagjaink döntő többsége hobbi pilóta, de vannak eredményes versenyzőink is, például Szabóné Koleszár Edina, egyesületünk oktatója, 2009-ben 5 világrekordot repült segédmotoros siklóernyővel, és kiérdemelte a 2009. év "ÉV SPORTOLÓJA" címet Ultrakönnyű repülés kategóriában, 2011-ben pedig 3 segédmotoros világrekorddal szintén "Év SPORTOLÓJA" címet ért el Női UL kategóriában.

A szakmai feladatok teljesítésén túl célunk a közösségépítés, egy összetartó, egymást segítő csapat kovácsolása is. Ezért a kimondottan repülős programokon túl egyesületünk sok egyéb programmal is növeli a tagságunk és családtagjaik hasznos szabadidő eltöltési lehetőségeit. Rendszeresen szervezünk közös kirándulásokat, csapatépítő programokat, valamint bográcsozásokat (nyársalást, hússütést), szabadtéri kint alvásokat.

További információk és elérhetőség a honlapunkon, és repülési napokon a repülőtéren.

Alapszabályunk itt olvasható.

Clicky Web Analytics