Egy legyaloglás története

Egy legyaloglás története - 2010.06.24

Írta és elszenvedte:

Konrád Gábor

2010.

Többen is feltették a kérdést, hogy "mi volt ma a Nyikomon", ezért billentyűzetet ragadtam, hogy elmeséljek pár részletet.

Az előrejelzések, a napsütés és a felhőkép távrepülési lehetőséggel kecsegtetett 24-én, a Nyikomon. Többen is így gondolták, így a munkanap ellenére 20-30 fős társaságot "fújt össze a szél" a starthelyen. Előrejelzéssel ellentétben Percze Tomi jóvoltából volt felszállítás, csomag és személy felszállítás választható kombinációban, így mindenki az igényeinek megfelelő módon sportolhatott (csomagszállítás: 500, személyszállítás: 1000 Ft).

Szokás szerint mindenki várt valaki másra, hogy fesse meg az eget. Bárki megfesthette volna, de senki sem tette meg (erről bővebben itt: http://timeha.multiply.com/journal/item/44).

A legbátrabb pilóta elindult, de pár inga után kiderült, hogy rosszul tette - leszálló.

Aztán többen is próbálkoztak, de néhány kisebb buborékon kívül nem sokat találtak. Jobb híján elindultak a település irányába, hátha ott több szerencsével járnak. Rosszul tették - leszálló.

II. felvonás:

Nem tűntek túl határozottnak az emelések, páran mégis kiemelkedtek, aztán visszaaraszoltak a starthely fölé, aztán kiemelkedtek majd ismét vissza a starthely fölé, és kiemelkedtek és stb. (lásd itt: http://pg.c2.hu/index.php?pid=5&show=4408).

Láttunk pár szép és sikeres-, nem annyira szép, de sikeres-, valamint szép, de nem sikeres visszaszállást is. Ez utóbbi mellé makramé (lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Macramé) vagy valami hasonló - nem láttam pontosan a zsinórok mintáiból - kézimunka bemutatót is tartott a pilóta a starthelyhez közeli susnyásban (lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Susnyás).

Pár rutinosabb pilótának sikerült megfelelő magasságot gyűjtenie, és nekivágott az útnak, mint később kiderült jól is tették, gratulálhatunk nekik (lásd itt: http://www.xcontest.org/hungary/repulesek/?list[sort]=launch&filter[date]=2010-06-24).

Aztán a "várjuk a tutit" álláspontra helyezkedő pilóták a starthelyen várakoztak és csacsogtak. A "tuti" nem jött, viszont jött helyette egy jó nagy felhőárnyék, ami után már csak a lejtőszél tartott. Persze csak azokat tartotta akik el tudtak startolni, ők néhány "B" elem bemutatásával múlatták azt a pár percet míg végre a leszállóba értek.

A fent maradó pilóták végül végrehajtották az egyik legnehezebb a feladatot, amit egy jól képzett pilóta is igen nehezen tud megtenni; gyalog jöttek le a hegyről.

Ennek a napnak is megvan a tanulsága, amit mindenki levon magának, aszerint, hogy mi a fontos neki. A lényeg, hogy mindenki önmagához képest fejlődjön lépésről-lépésre - ha kell, sok kis lépésben.

Clicky Web Analytics